2014. január 18., szombat

Csilisen Új Évet mindenkinek ... 

2014 új év, új remények ... 

Ha belegondolok, hogy mikor az általános iskolába mentem és az anyukám magyarázta nekem, hogy ide 8 évig fogok járni ... úgy éreztem nincs min gondolkodni, 8 év, rengeteg idő, ennek soha sem lesz vége ... innét soha sem fogok elmenni. Hát mégis csak eljöttem ... idén 20 éve, hogy végeztem az általános iskolával ... 2014.

2014. Vajon mit tartogatsz nekem?

Azt nem tudom, de hogy én mit szeretnék, hogy tartogasson, azt már annál inkább. Mint minden évben idén is körvonalazódott bennem, hogy mit is szeretnék, tenni, illetve nem tenni, vagy változtatni magamon, illetve az életemben.

Folytatom a meditációt és még mellé keresek magamnak legalább egy - két dolgot, ami egy kicsit az agyamat is megtornásztatja a szürke hétköznapokban. Úgy néz ki, hogy indít az egyik általános iskolai osztálytársam egy olvasókört, könyvklubot, vagy kinek, ahogy tetszik. Kurta - furta az élet, mert vagy 20 éve nem tartjuk a kapcsolatot, pedig anno nagyon jó barátnők voltunk, és most mégis, valahogy 20 év után újra összefújt minket a szél. A játszótéren, két kisgyerekes anyukát hol máshol ... és rám írt Facebookon később, hogy nem érdekelne - e ez a kör ... szóval elsőre megtetszett a gondolat és bejelentkeztem, kiváncsian várom, hogy milyen lesz. És továbbra is nyitott maradok minden újra ki tudja mit sodor még felém a szél :)

Szeretnék fogyni, illetve mozogni valamit. Nem holnap, majd jövő héten, hónapban, évben, hanem most. Ez egyelőre pipa, mert végre használom az elipszisünket (eddig csak a törölközőket, meg az ágynemű huzatot szárítottam rajta), és tervbe vettem, hogy keresek végre valami olyan sportot, amit szeretek is csinálni, és nem csak "muszáj"-ból megyek, mert tudom, hogy az kell/ene ahhoz, hogy formálódjak. Ezen még gondolkodnom kell, hogy mire is menjek, mi motiválna annyira, hogy legalább heti kétszer lelkesen elinduljak otthonról.

A család étkezését is szeretném megreformálni kicsit ... eleve igen csak szűk határmezsgyék között mozog  a főzési tudományom ... bővíteni szeretném, és ha már új dolgok felé fordulok ... akkor az egyik nagyon kedves ismerősöm:) inspirálására kipróbálom a paleolit táplálkozás azon részét, ami kimondottan családos, kisgyerekes anyukáknak íródott ... és olyan alapanyagokból, ami könnyen beszerezhető és megfizethető ... elvileg családbarát recepteket tartalmaz mindenféle szempontból ... hát lássuk ... illetve kóstoljuk ... 

Tehát mozgás, agymunka, poci rendben. Nézzük csak a nagyobb terveket. Idén év vége fele jön el az ideje  annak, hogy visszamenjek a gyerekek mellől dolgozni ... két éves lesz a kisebbik fiam. Azt hiszem ez nagyon nagy változás lesz a családomban mindenkinek. A nagyobbik fiam értetlenül nézett rám, mikor mondtam neki, hogy anya dolgozni fog menni. "És akkor ki lesz itthon? Ki fogja itthon rendezni a dolgokat?" Hát igen ... hogyan áll majd össze a család rendje, azt még nem tudom, de valahogy majd biztos megoldjuk.

Nagyjából első körben ennyi került fel a listámra. Egyelőre ezeken morfondírozom és próbálom beépíteni az életembe, aztán persze remélem jön még egy - két jó dolog a listámra. Nyitott vagyok 2014,  hozd csak a meglepiket.

Neked már meg van a terved idénre?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése